Welkom op Back2the90s.com

Zoontje van Eric Clapton verongelukt

Eric Clapton Nieuws 1991 Tears in Heaven In maart 1991 valt het vierjarige zoontje Conor van Eric Clapton en de Italiaanse actrice Lori del Santo uit het raam op de 53ste verdieping van hun appartement in Manhattan.Het jongetje is op slag dood. De beide ouders worden shock-toestand opgenomen in het ziekenhuis. Eric Clapton zou later voor Conor het liedje Tears in Heaven schrijven. In 1992 kreeg het liedje een Grammy award.(Bron: www.nueens.nl)

Start Operatie Desert Storm

Na een maandenlange troepenopbouw van de Amerikanen begint op 24 februari 1991 operatie Desert Storm om de troepen van Saddam Hoessein uit Koeweit te verdrijven. Operatie Desert Storm wordt geleidt door generaal Norman Schwarzkopf die dagelijks op televisie verschijnt met propagandafilmpjes van perfect uitgevoerde 'preciesie' bombardementen. Deze oorlog gaat de geschiedenis in als een van de eerste grote oorlogen waarbij de wereld via de televisie live kan meekijken. De grondoorlog zou honderd uur duren. (Bron www.nueens.nl) Desert storm 1991 nieuws jaaroverzicht 90's

Slovenië onafhankelijk

Onafhankelijkheid slovenië 1991 nieuws 90's nintees Begin jaren '90 van de vorige eeuw begon Joegoslavië uiteen te vallen. Na een volksraadpleging blijkt dat een grote meerderheid in Kroatië en Slovenië uit de republiek willen stappen en als zelfstandige landen verder willen. Op 25 juni 1991 roept Slovenië de onafhankelijkheid uit
In opdracht van de Servische president Milosevic worden vervolgens federale troepen naar Slovenië gestuurd. Na 10 dagen van schermutselingen, gedemotiveerde en deserterende soldaten van het federale leger en omdat er weinig Serviërs in Slovenië wonen (hij had zijn handen ook al meer dan vol met het voeren van een burgeroorlog in de andere deelstaten), besluit Milosevic de oorlog in Slovenië te stoppen.

Exxon betaalt Mega boete voor milieuramp Alaska

Als straf voor de olieramp met het schip de Exxon Valdez, betaalt oliemaatschappij Exxon een boete van 1 miljard dollar.
Twee jaar eerder, op 24 maart 1989, was de tanker op een rif voor de kust van Alaska lekgeslagen waardoor 45.000 ton ruwe olie uit het schip wegliep en de zee en een groot deel van de kust werd besmeurd. Door de enorme vervuiling vonden vele vogels en zeedieren de dood. Het is een van de grootste milieurampen uit de Amerikaanse geschiedenis.
In 1995 speelt de Exxon Valdez nog een rol in de film Waterworld met Kevin Costner.
Exxon Valdez olieramp alaska besmeurd

 

 

 

 

 

Bekijk ook:  1990 - 1991 - 1992 - 1993 - 1994 - 1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999