Welkom op Back2the90s.com
Home » Movies of the 90's » Filmjaar 1990

Back to the Future III: Het laatste deel van een succesvolle serie!

Back to teh Future Deel 3

Met dit derde en laatste deel wordt een zeer succesvolle filmreeks afgesloten. Steven Spielberg kwam reeds in 1985 met het eerste deel van deze toen zeer vernieuwende film. Het avontuur, de spanning en zeker ook de soundtrack van Huey Lewis & The News (The Power of Love) maakte de film tot een grote hit. Dit derde deel werd met gemengde reacties ontvangen, maar over het algemeen weet Spielberg de spanning er toch weer goed in te brengen. Het Science Fiction element echter is compleet naar de achtergrond verschoven en de film kan over het algemeen als western / actie beschouwd worden.

De personages zijn vertrouwd en ook in deze film nog steeds even leuk om naar te kijken.

Lees hier meer over Back to the Future III.

 

 

Pretty Woman; De ultieme romatische komedie van de jaren 90!

Deze "feel-good" film is bij iedere liefhebber van romantische komedies wel bekend. De film werd zeer gewaardeerd en staat in dit genre dan ook op een voetstuk! De casting was geweldig en voor beide acteurs heeft deze film dan ook veel gebracht.

Het plot; De rijke zakenman Edward (Gere) neemt het hoertje Vivian (Roberts) mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar. Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen is natuurlijk onmogelijk..... zo lijkt het.

Uiteraard, zoals het een goede romatische komedie betaamd komt alles op het einde op een ietwat zoetsappige manier toch weer goed! Al met al een klassieker die men gezien moet hebben!

Bekijk hier de trailer van deze film!

Pretty Woman the Movie 1990 romantic comedy

 

 

Home Alone. Een komische klassieker!

Home Alone film movie 1990

 Deze komische klassieker wordt inmiddels alweer twintig jaar lang elke kerst herhaald. Velen zullen hem misschien beu zijn, maar het was destijds terecht een enorme hit.

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Het zijn met name de creatieve boobie traps die hij aanlegt, die toch voor een lach zorgen!

Lees hier meer over deze film of bekijk hier de originele bioscooptrailer!

 

 

Paul Verhoeven's Total Recall

Total Recall is een Amerikaanse film van regisseur Paul Verhoeven.

De film is gebaseerd op het korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale van Philip K. Dick. Bij de Academy Awards kreeg Total Recall een Special Achievement Award voor visuele effecten.

Verder was de film genomineerd voor de Oscars voor beste effecten en voor beste geluid. De film speelt zich voor het grootste deel op Mars af, in de nabije toekomst.

Total Recall Arnold Schwarzenegger Paul Verhoeven 1990

 

Een doorsnee bouwvakker besluit een 'fictieve reis' te kopen van het bedrijf Rekall; een reis die niet echt is doordat enkel de

 herinnering eraan geïmplanteerd wordt in de hersenen.Nadat deze herinnering is geïmplanteerd, lijkt er iets mis te gaan. Hij is als het ware een ander persoon geworden en infiltreert in een rebellenkolonie op Mars. Of zijn avontuur echt is of gewoon het product van 'Rekall', wordt aan de toeschouwer overgelaten.