Welkom op Back2the90s.com
Home » Movies of the 90's » Filmjaar 1991

Have the Lambs stopped screaming Clarice...??

The Silence of the Lambs is een Amerikaanse film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Harris. De film werd in 1991 uitgebracht en geregisseerd door Jonathan Demme, die hiervoor een Oscar heeft ontvangen. Jodie Foster en Anthony Hopkins wonnen ieder een Oscar voor hun hoofdrollen. Verder won de film nog Oscars voor het beste script en beste film.

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

The Silence of the Lambs met Dr. Hennibal Lecter; De filmhit uit 1991

Terminator 2; He's Back!!

Terminator 2 Judgement Day

Het is in dit tweede deel van terminator-reeks tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.
Terminator 2 Judgement Day is een ongelooflijk actiespektakel met verschikkelijk mooie stunts! In 2001 zou hier nog een vervolg op komen; Terminator 3 Rise of the Machines. In 2009 Kwam er nog een vervolg; Terminator Salvation.

Surf's up dude!

Point Break is een vermakelijke actiefilm, die zich in de surfwereld afspeelt, wat op zich wel weer origineel te noemen is. Dankzij de toen inmens populaire Swayze en Reeves werd deze film een groot succes. Het plot is als volgt:

In L.A. is er een bende die banken overvalt, ze noemen zichzelf de ex-presidents. Als ze een bank overvallen dragen ze namelijk maskers van Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De FBI is van mening dat ze surfers zijn en dit is ook het enige aanknopingspunt dat ze hebben. Ze sturen daarom ook de jonge agent Johnny Utah undercover om als surfer informatie proberen te vinden over de ex-presidents.

 Point Break met Keanu Reeves en Patrick Swayze werd een filmhit in het jaar 1991

Robin Hood: Prince of Thieves

Robin Hood Prince of Thieves met Kevin Costner uit 1991

Deze avonturenfilm uit 1991 werd een grote hit in de bioscopen. Het aloude verhaal werd nog eens verteld en met name door de prestatie van Costner, de goede marketing en het enorme succes van de soundtrack, stond deze film in de belangstelling.

Robin of Locksley zit na de kruistochten gevangen in Turkije. Hij ontsnapt dankzij de hulp van Moorse medegevangenen. Wanneer de twee terugkomen in Engeland komt Robin er achter dat zijn vader gedood is door de Sheriff van Nottingham en dat het volk door hem onderdrukt wordt. Hij vlucht naar Sherwood Forrest om van hier uit samen met het volk van Sherwood een rebellenstrijd aan te gaan met de sheriff.

Maak een Gratis Website met JouwWeb