Welkom op Back2the90s.com
Home » Movies of the 90's » Filmjaar 1992

Basic Instinct

Leuke spannende thriller uit 1992. Paul Verhoeven weet een buitengewoon sfeertje te creëren, en zou zichzelf niet zijn als hij ook weer een behoorlijke dosis erotiek in de film  verwerkt. De film betekent de doorbraak voor Sharon Stone, die op haar beurt met de bekende "benen scène" ook weer fors bijdraagt aan de bekendheid en misschien zelfs wel het succes van deze film.

Het plot: Nick Curran is een fanatieke detective met een zwak voor alcohol. Als hij een brutale lustmoord op een gevierde rockster onderzoekt, beseft hij niet dat hij in een web van leugens, intriges en wellust zal terechtkomen. Een dodelijk web... zo kruist de sensuele Catherine zijn pad, verleidelijk en gevaarlijk. Zij is de eerste verdachte.

Basic Instinct uit 1992 van paul Verhoeven met Michael Douglas en Sharon Stone

Aladdin

Disney Aladdin uit 1992

Deze Disney animatiefilm stamt ook uit 1992. De film was erg vrolijk en doordrenkt met humor, die voornamelijk van de geest (door Robin Williams) uit de fles afkomstig was. Ook het aapje en de papegaai van Jafar waren smaakmakers.Dit wordt over het algemeen als een van de betere Disney films beschouwd en is voor zowel jong als oud erg leuk om te bekijken!

Aladdin is een jongen van de straat die in een druk dorp woont, samen met zijn aapje Abu. Als Prinses Jasmine het leven in het paleis zat wordt, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze komt Aladdin tegen, en hij wordt verliefd op haar. Aladdin wordt gevangen genomen, om vervolgens voor de slechte Jafar (de adviseur van de Sultan) een mysterieuze lamp te vinden.

Reservoir Dogs

Reservoir Dogs is een Amerikaanse film uit 1992 en het regiedebuut van Quentin Tarantino.  Tarantino wilde het script oorspronkelijk met een aantal van zijn vrienden verfilmen. Harvey Keitel kreeg het script te lezen en wilde er ook in investeren. De financiën ($1,2 miljoen) kregen ze bijeen door Tarantino's script voor True Romance te verkopen en door Keitels eigen inbreng. Veel van de kostuums in de film zijn de eigen kleren van de acteurs.

Plot: Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde.

Reservoir Dogs; Het geniale regiedebuut van Quentin Tarantino in 1992!!

Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing

te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Maar tijdens de hold-up loopt echter alles fout.

Door deze dikke filmhit van Tarantino werd de aloude single van George Baker "Little Green Bag", die als soundtrack gebruikt werd in Nederland opnieuw een hit!

A Few Good Men

A Few Good Men Rechtbankthriller uit 1992!

A Few Good Men is een Amerikaanse film uit 1992 van regisseur Rob Reiner.

Luitenant en tevens beginnend advocaat Daniel Kaffee (Tom Cruise) krijgt een zaak van twee militairen, korporaal Harold W. Dawson (Wolfgang Bodison) en soldaat Louden Downey (James Marshall), die terecht staan voor moord. De twee hadden medesoldaat Willy Santiago mishandeld en een doek in de mond gedrukt, waarop Santiago's longen begonnen te bloeden en hij overleed. Kaffee heeft het feitelijk al in zijn hoofd op een akkoordje met de aanklager gegooid en de zaak lijkt dan ook kansloos: er zijn hoge militairen mee gemoeid en de eergevoelens van de betrokken soldaten werken in hun nadeel. Sergeant Galloway (Demi Moore) en luitenant-ter-zee Sam Weinberg (Pollak) worden toegevoegd aan het team.