Welkom op Back2the90s.com
Home » Movies of the 90's » Filmjaar 1995

Braveheart!

Braveheart is een Amerikaanse film uit 1995. De film werd geregisseerd en geproduceerd door Mel Gibson, die ook de hoofdrol speelde. De film is gebaseerd op het leven van de Schotse held William Wallace, maar er is kritiek geuit op de aangenomen historische onjuistheid van enkele gebeurtenissen in de film. De film wordt vooral gewaardeerd door de weergave van de veldslagen.

 

Braveheart van Mel Gibson uit 1995!!

Braveheart van Mel Gibson uit 1995!!

 

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

 

Se7en

Een superspannende thriller met meesterlijk acteerwerk van zowel Brad Pitt als Morgan Freedom. En Kevin Spacy speelt een geweldige bad guy. Eindelijk eens een film waar "eind goed al goed" niet opgaat. Wel even wennen,...

De New Yorkse politieagent William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen dienst alvorens hij met pensioen gaat. De tijd die hem nog rest spendeert hij aan de opleiding van zijn opvolger David Mills (Brad Pitt) tot zij opgeroepen worden voor een vrij ongewone moord. In de daaropvolgende, slopende dagen vinden er nog meer moorden plaats. Voor Somerset, een belezen man, begint het te dagen...

 Se7en met Brad Pitt Kevin Spacy en Morgan Freeman uit 1995

 

 

Goldeneye,....Bond is back!

007 Goldeneye uit 1995 met Pierce Brosnan

GoldenEye is de zeventiende James Bond-film met Pierce Brosnan als James Bond. De film is uitgebracht in 1995. Dit is één van de vijf officiële films die niet op een boek gebaseerd zijn.

Dit is de eerste Bondfilm zonder titel en elementen uit de verhalen van Ian Fleming (vaste personages uitgezonderd).

In 1986 moet James Bond 007 samen met Alec Trevelyan 006 de legerbasis van generaal Ourumov vernietigen.

De basis zit vol explosieven waar Bond een bom opplakt, die na 6 minuten afgaat. Als Bond even niet oplet waar 006 is, ziet hij dat 006 plotseling, op zijn knieën, onder schot wordt gehouden door generaal Ourumov. Even later schiet Ourumov. Bond ontsnapt uit de basis en schakelt een piloot van een vertrekkend vliegtuig uit, dat dus niet opstijgt en bij een ravijn naar beneden valt. Bond gaat skydivend naar het vliegtuig toe en bestuurt het net optijd, voor het te pletter stort. Dan ontploft de basis en Bond moet negen jaar zitten met het idee dat hij zijn collega heeft laten sterven.

In 1995 krijgt Bond opnieuw te maken met generaal Ourumov. Ourumov en de moordadige Xenia Onatopp stelen een ultrageheime helikopter in Monaco en de chipkaart GoldenEye, waarmee ze satellieten die nucleaire ladingen bevatten, kunnen activeren. Hiermee willen ze enkele grootsteden vernietigen. De leider van het complot is de doodgewaande Alec Trevelyan. 007 krijgt in zijn missie om miljoenen mensen te redden met de hulp van Natalya Simonova, en dat leidt tot enkele spectaculaire scènes van in de straten in Sint-Petersburg tot de climax in Cuba.