Welkom op Back2the90s.com
Home » Movies of the 90's » Filmjaar 1996

ID4 Independence Day

Alien van ID4 Independence Day juli 4 1996 Dronken held ID4 Indenpendence Day 1996 Witte huis ID4 Independence Day 1996 Will Smith hoofdrol ID4 Independence Day 1996

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort. Alleraardigste rampenfilm met mooie effecten. Er zit van alles in; humor, spanning, aktie en 3 glansrollen van Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum. Een echte bioscoophit!

SCREAM!!

Wes Craven had in 1996 een enorme hit met deze thriller / horror film die inmiddels de status van klassieker heeft gekregen. Het betekende ook gelijk de doorbraak voor Neve Campbell die in de jaren negentig nog ee tijdje populair zou blijven, maar langzamerhand toch een beetje in de vergetelheid geraakt is.

Scream had als horrorfilm ook wel wat vernieuwends, omdat er een soort van Highschoolsfeertje in vermengd werd. Bij de jongeren werd de film dan ook erg goed ontvangen. De film heeft nog verschillende vervolgen gekregen die helaas als maar slechter werden, als ook een aantal slappe afreksels, waarbij er overduidelijk afgekeken was. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan "I Know what you did last summer" en "Urban Legend".

Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die al één van haar klasgenotes heeft vermoord. Een journalist en presentatrice van een tv-programma is vastberaden om de waarheid te achterhalen, en denkt dat de man die de moeder van Sidney heeft vermoord dezelfde is als degene die haar nu achterna zit. De vriend van Sidney wordt echter de voornaamste verdachte.

Neve Campbell Hoofdrol in Scream van Wes Carven uit 1996

 

 

 

The Rock!!

The Rock aktiefilm uit 1996 met Nicolas Cage, Sean Connery en Ed Harris geregisseerd door Michael Bay!

Michael Bay uit met een supergave aktiefilm over zenuwgas in handen van een groep terroristen, die Alcatraz bezetten. De film wordt door het geweldige script, de humoristische personages (super goede vertolking van Nicolas Cage) en de overdonderende aktie en spanning ook een enorme hit, en terecht!!

Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.

 

 

 

Happy Gilmore,... een shokgolf in de Golfwereld!

Flauwe melige komedie met in de hoofdrol Adam Sandler. Een aantal leuke bijrollen en wat flauwe grappen maken de film net om aan te zien, maar om ervoor thuis te blijven....

Een jonge Ben Stiller heeft ook een heel klein gastrolletje als broeder in een bejaarden tehuis.

Het verhaal gaat als volgt: Happy Gilmore heeft een droom om ijshockeyspeler te worden. Het grote probleem is echter dat hij niet kan schaatsen, en veldhockey is te soft voor hem. Dan blijkt dat zijn oma geen belasting heeft betaald en haar huis wordt afgepakt. Happy belooft het geld te verzamelen om het huis terug te kopen. Als hij op een golfclub komt realiseert hij zich dat hij zijn harde slagen ook kan gebruiken bij deze sport, ook al is hij duidelijk niet de persoon om in een dure club te komen.

Adam Snadler Happy Gilmore 1996 Komedie Golf

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb