Welkom op Back2the90s.com
Home » Music of the 90's » Ééndagsvliegen

The Adventures of Stevie V (1990)

The Adventures of Stevie V was een project van de Britse producent Steve Vincent. In 1990 scoorde de groep een internationale hit met Dirty Cash. Deze plaat bereikte onder meer in Nederland de nummer 1 positie waar het drie weken zou verblijven. Op Dirty Cash, een nummer waarin wordt geprotesteerd tegen het materialisme in de wereld, worden de vocalen ingezonden door Melody Washington. The Adventures of Stevie V scoorden in hetzelfde jaar nog een bescheiden hitje met Body language, dat in de Nederlandse Top 40 op nr. 13 strandde . Hierna hebben we niks van Stevie V meer mogen vernemen. ADVENTURES OF STEVIE V 

Mannenkoor Karrespoor (1991)

 

Mannenkoor Karrespoor is een Overijssels mannenkoor uit Tuk (gemeente Steenwijkerland) dat in 1990 in café De Karre ontstond. Toen op een avond de jukebox het begaf en de stamgasten het zelf op een zingen zetten werd al snel het plan opgevat om een plaatje te maken. Uiteindelijk bracht het mannenkoor twee albums uit, waarvan vooral het eerste album Onbegriepuluk! een succes werd. De bekendste nummers van het koor, die beide op dit eerste album te vinden zijn, waren Mooi Man en Lekker Op De Trekker. Deze nummers zijn boerenvolksliederen geworden. Hierna werd het al snel stiller rond het koor. Ze traden uiteraard nog regelmatig op, maar in de landelijke hitlijsten waren ze niet meer te vinden. Tot op de dag van vandaag treedt de vriendengroep nog een aantal keren per jaar op.
   

Kris Kross (1992)

Kris Kross is een rapduo bestaande uit Chris "Mac Daddy" Kelly en Chris "Daddy Mac" Smith . Kris Kross scoort in het voorjaar van 1992 een enorme hit met 'Jump'. 'Warm It Up' haalt nummer 22 in de Nederlandse Top 40. Kris Kross is in de Verenigde Staten nog veel populairder. Daar haalt zowel het dubbelalbum Totally Krossed Out als de single 'Jump' nummer 1 in de hitlijsten. 'Jump' voert maar liefst 8 weken lang de Billboard Hot 100 aan en haalt dubbelplatina. De drie daaropvolgende singles halen goud. Kris Kross is een ontdekking van (de dan 19-jarige) Jermaine Dupri. Kris Kross valt onder andere op door hun kleren achterstevoren te dragen. Het duo is te zien in Michael Jacksons videoclip 'Jam' en in de film Who's The Man?.

 


 

4 Non Blondes (1993)

Vier brunettes zitten in een undergoundband en zoeken naar de geschikte naam voor hun grungegroepje. Na een urenlange, intensieve maar vooral briljante analyse zegt de ene brunette tegen de anderen: "Hé we hebben allemaal bruin haar!" Zegt een andere brunette: "Laten we ons dan de vier-niet-blondjes noemen!" Het lijkt verdacht veel op een dommeblondjesmop, maar zo komt de opmerkelijke naam van 4 Non Blondes ter wereld. In 1993 verschijnt het album Bigger, Better, Faster, More in de Verenigde Staten. In de zomer wordt de eerste single van 4 Non Blondes uitgebracht. 'What’s Up' blijkt een schot in de roos. Het wordt een wereldhit. Hier blijft het dan ook bij. Niet lang daarna verlaat Linda Perry de band, die dan ook ophoudt te bestaan. Lees hier meer over de band The 4 Non Blondes! 4 non blondes What's up 1993 back to the ninetees 

 

Snow (1993)

Snow Informer animated back to the 90s Snow, wat een afkorting is van Super Notorious Outrageous Whiteboy werd ontdekt door David Kenneth Eng en Steve Salem, kreeg een contract bij het sublabel van Elektra, Motorjam. In 1993 verscheen het album 12 Inches of Snow. Het album, geproduceerd door MC Shan was opgenomen net voordat Snow werd veroordeeld voor een jaar cel, wegens mishandeling. Van het album verscheen aan het eind van de winter van 1993 de hit single Informer. De single werd een echte wereldhit. In Amerika stond Snow 7 weken op nummer 1 in de Billboard hot 100. In Nederland stond de plaat 14 weken genoteerd in de Nederlandse Top 40 met als hoogte positie nummer 2. In de jaarlijst van 1993 staat hij op een 11e plek met 421 punten.

Los del Rio (1996)

Los del Rio Macarena 1996 Back to the ninetees  Los del Río is een Spaans zangduo, bestaande uit Rafael Ruíz en Antonio Romero Monge. In 1996 scoorden ze een wereldwijde nummer 1-hit met het nummer Macarena. Het succes was mede te danken aan het bijhorende dansje. Los del Río is echter al opgericht in de jaren '60. Voor de doorbraak met de Macarena had het duo al meer dan 30 albums opgenomen met traditionele Spaanse muziek. Het nummer Macarena werd aanvankelijk in '93 opgenomen. Al snel werd het populair op Spaanstalige radiostations. 
De Bayside Boys maakten er in 1996 een remix van. Macarena werd toen een wereldwijde zomerhit en kwam in vele landen op de eerste plaats van de hitlijsten. De single werd op zo'n beetje elk evenement gedraaid. Het nummer brak een record door 60 weken in de Hot 100-lijst te blijven staan.  De Macarena gaat over een meisje dat Macarena heet. Na dit overweldigende succes kwam er nog een kerst variant uit, wat een beschieden succesje werd. Daaran verdween Los dle Rio weer van het grote toneel. Ze maken echter nog altijd muziek.  Los del Rio Macarena 1996 back to the ninetees

Wes (1997)

Wes Alane 1997 back2the90s.com Wes is een muzikaal project van de producer Michel Sanchez en de Kameroense zanger Wes Madiko. In 1997 scoorde Wes een nummer 1-hit met Alane. Het bleef maar liefst acht weken bovenaan de hitlijsten staan en werd de op twee na best verkochte plaat van 1997. Na dit grote succes besloot Wes Madiko solo verder te gaan, maar ging het met het succes bergafwaarts. De single Awa Awa bereikte nog net de top 40, maar de daarna uitgebrachte nummers flopten stuk voor stuk. Wes is tot op heden voor een aantal muziekliefhebbers nog steeds een idool. Dit komt mede door zijn (unieke) stemgeluid en zijn vernieuwende danspassen. Wes zou zijn ontdekt nadat hij zingend door een winkel liep, waar toevallig een muziekproducer liep die hem een platencontract aanbood.

Wes werd met de hit Alane in de auditierondes van het eerste seizoen van Idols grandioos geimiteerd door de jongeman hier rechts. Deze hilarische auditie, die naar zijn zeggen overigens zeer serieus bedoeld bleek te zijn, is nog vaak op TV herhaald. De jury lag helemaal duibbel van het lachen. De jongeman in kwestie doet zijn uiterste best en doet het verdienstelijk, maar strand in de auditierondes van het populaire programma. Ook al stamt dit TV fragment niet uit de jaren negentig; Het mag toch gezien worden. Geniet HIER nog een keertje van die legendarische auditie!

 Wes Alane imitatie bij Idols

Hanson (1997)

Hanson MMMMBOP 1997 Hanson is een Amerikaanse band bestaande uit de drie broers Isaac (17 november 1980), Taylor (14 maart 1983) en Zac (22 oktober 1985) Hanson. De jongens braken het eerst door in Nederland en Vlaanderen in 1997 met hun hit MMMBop, van het album Middle of Nowhere. MMMBop stond in 27 landen op de eerste plaats in de hitparade en bezorgde de band in 1998 drie Grammy-nominaties. Hierna werd het een stuk rustiger rond de band. Jaren later, na wat moeilijkheden te hebben gehad met hun platenmaatschapij, startten ze hun eiegen platen maatschappij waaronder ze nog 3 album lanceren. In Nederland is er echter weinig succes meer geboekt tot op heden.Tot op de dag van vandaag zijn ze echter nog steeds actief. Bekijk HIER de Hompage van de band en lees meer over de latere jaren van Hanson!

K-Ci & Jojo (1998)

Lou Bega (1999)

Wamdue Project (1999)

Maak een Gratis Website met JouwWeb